logo
Home Eigenschappen

De 20 eigenschappen van Blyweert aluminium:

1. Karaktervolle esthetiek

Onze aluminium systemen voor ramen, deuren, glasconstructies en veranda's ondersteunen de architectuur van uw woning: alle variaties in vormen zijn mogelijk: ze worden immers steeds op maat gemaakt en er bestaan tal van profieltypes waarmee de Blyweert Professional zijn constructies kan samenstellen. Er zijn bovendien verschillende profielstijlen beschikbaar: zo spreekt men van de finessevolle Linea stijl, de minimalistische Planea stijl, de victoriaanse stijl, ... Een uitgesproken voordeel is de mogelijkheid om constructies met zeer grote afmetingen te maken terwijl de profielen toch slank blijven en de lichtinval maximaal. De architecten verkiezen aluminium precies om deze reden voor hun concepten met glasconstructies: een aangename architectuur van licht en ruimte wordt immers mogelijk gemaakt.

2. Grenzeloze kleurkeuze

Zowel de raamprofielen als de accessoires (scharnieren, krukken, ...) worden steeds met hun eindafwerkingslaag toegeleverd. Hier bestaan twee afwerkingsmogelijkheden:

  • het anodiseren : een electrolytisch afwerkingsprocédé waarbij de kleurpigmenten tot in de oppervlakteporieën van het aluminium doordringen waarna het oppervlak wederom verdicht wordt. Dit geschiedt door onderdompeling van de profielen in verschillende opeenvolgende baden. Hierbij zijn slechts een beperkt aantal basistinten mogelijk waarbij Blyweert Aluminium enkel de meest toegepaste 'natuuranodisatie' aanbiedt. Het is een gesatineerde laag die het oorspronkelijk uitzicht van aluminium behoudt. De anodisatie geschiedt steeds onder het Europees Qualanod kwaliteitslabel.
  • het poedercoaten : de polyesterpoeders worden in een laagdikte van 60 micron onder electrostatische druk aangebracht en vervolgens gebakken in ovens op 190°. Je kan het gerust vergelijken met een emaillaag. Er bestaan zo'n 190 hoogglanstinten, een 150 matte tinten maar bovendien 28 tinten met korrelstructuur, die de ramen en deuren uiterst krasbestendig maken. Het poedercoaten geschiedt onder het Europees Qualicoat kwaliteitslabel.

3. Oersterk

Aluminium is een duurzaam en licht maar sterk metaal dat nooit barst. Hierdoor zijn onze raam-, deur- en glas- en verandaconstructies gegarandeerd zeer stootvast, stevig en behouden ze bovendien deze sterkte bij opwarming door de zonnestralen en bij veroudering in de tijd. Voor deuren maar ook voor grote raam- en glasconstructies is dit een zeer groot voordeel. Het is hierdoor het succesproduct bij uitstek in de moderne architectuur, maar geniet nu ook de voorkeur bij renovatieprojecten. In de raam- en deursystemen biedt Blyweert Aluminium u twee stabiliteitsniveaus aan: profielen met twee of met drie kamers. In beide gevallen worden bij het samenstellen van de raamgehelen verstevigingshoeken in de verstekken verwerkt, waarbij in de driekamerreeksen telkens twee hoekverbinders per hoek gebruikt worden. Dit maakt de driekamerreeksen superieur in sterkte, maar ook robuuster van concept. Ideaal bij grote raamgehelen, waar het glasgewicht aanzienlijk is of bij hoogfrequent gebruik. Het is vanzelfsprekend dat alle verstekken verlijmd worden met specifieke silicone om een optimale afdichting te verzekeren.

4. Lange levensduur

De Blyweert Aluminium-systemen maken uitsluitend gebruik van de allerbeste materialen: hoogwaardig geëxtrudeerd aluminium voor de profielen en versterkingshoeken, temperatuurbestendig glasvezelversterkt polyamide voor de thermische onderbreking (isolatie), weerbestendige EPDM voor de dichtings- en beglazingsrubbers en roestvast staal voor de bevestigingen. Ook het raam-en deurbeslag (bedieningsmechanismen, raam- en deurkrukken, rolsystemen bij schuifdeuren, enz...) wordt steeds in hoogwaardige en duurzame materialen uitgevoerd.

5. Hoog isolerend

Aluminium is een goede geleider. Dit zou betekenen dat er bij externe temperatuurverschillen risico op condensatie bestaat aan de binnenzijde van de aluminiumprofielen. Dit probleem wordt opgelost door de profielsystemen te voorzien van een thermische onderbreking. De raamprofielen bestaan uit drie delen: tussen de aluminium buitenschaal (of buitenkamer) en de aluminium binnenschaal (of binnenkamer) bevindt zich de isolatiekamer. Die verbindt de twee profielschalen door middel van sterk isolerende glasvezelversterkte polyamidestrips van min 20 tot max 30 mm breedte. Hoe breder die strips, hoe hoger het isolatieniveauof isolatieklasse. De isolatiewaarde van de profielen moet afgestemd worden op die van de dubbele beglazing. Het heeft weinig zin superisolerende profielen te combineren met standaard dubbele beglazing. Best is te investeren in superisolerende beglazing en deze te combineren met hoogrendements- profielen van Blyweert Aluminium. De oppervlakte van de raamprofielen is beduidend lager dan deze van de beglazing maar het is de som van het aluminiumframe en de beglazing die de totale isolatiewaarde van het raam bepalen. Vergeet ook niet dat de hoge isolatiewaarde van de ramen en de deuren een omgekeerde rol speelt in de zomer, nl. om de hitte buiten de woning te houden bij hittegolven. Dit zal aanzienlijk bijdragen tot het koel houden van de woning waarbij idealiter gebruik gemaakt wordt van nightcoolings- technieken. De Uf waarde (Uf = isolatiewaarde van de kader-vleugelcombinatie) bedraagt gemiddeld i.f.v de weerhouden kader-vleugelcombinatie 1,79 tot 2,74 W/m².

6. Onaantastbaar

Onze aluminium profielsystemen kunnen niet rotten, kunnen onmogelijk worden aangetast door vretende insecten en zijn volkomen roestvast. De gladde oppervlakteafwerking - zowel de anodisatie als de poedercoating - zorgen ervoor dat agressief stof en vuil zich moeilijk vasthechten en het materiaal zouden aantasten. De zaagsnedes en drainage- gaten, worden steeds met specifieke afdichtingsproducten beschermd tegen de atmosferische invloeden. In kustgebieden en in gebieden met agressieve atmosferische omstandigheden zoals industriegebieden, gelden bovendien speciale voorschriften om de aluminiumconstructies supplementair te beschermen.

7. Onbrandbaar

Aluminium veroorzaakt bij brand geen schadelijke rookstoffen, wat de veiligheid van de bewoners ten goede komt. Het is op zich onbrandbaar. Bovendien kan het hoge temperaturen aan vooraleer de stabiliteit afneemt en is er dus bij aanvang van brand geen onmiddellijk risico op vallend glas.

8. Water- en winddicht

Alle profielsystemen werden ontworpen om aan de hoogste wind- en waterdichtsheidsnormen te voldoen. Hiervoor werden de nodige testen uitgevoerd op een eigen testinstallatie en vervolgens werden officiële testen uitgevoerd bij erkende instanties. Alle raamsystemen van Blyweert Aluminium beschikken over een stevige middendichting in EPDM, die borg staat voor een perfecte afdichting tegen water en wind en ervoor zorgt dat de thermische isolatie van de profielen niet doorbroken wordt door koude of hitte. Het speciaal drainagesysteem voor de middendichting zorgt voor een zeer hoge waterdrempel zodat zelfs bij hevig stormweer de ramen perfect waterdicht blijven.

9. Geluids-, fijnstof- en pollendicht

Alle raam- en deursystemen bevatten een speciale akoestische dichting in EPDM, die zich langs de binnenzijde van het raam bevindt. De speciale vorm ervan laat toe de opengaande raam- of deurvleugel hermetisch te laten aansluiten op de stelkader die vastzit aan de ruwbouw. Het aandrukken, wat zeer belangrijk is voor de akoestische drempel, geschiedt door een nauwkeurige afregeling van de bedieningsmechanismes van het raam of de deur. Deze akoestische dichting staat er ook borg voor dat de raam- en deurgehelen volledig stofvrij zijn en meteen ook pollenvrij. Meer en meer hebben we namelijk temaken met fijnstof en allergieën aan pollen, een belangrijk item dus voor een gezonde woning.

10. Inbraakveilig

Er bestaan verschillende niveaus van inbraakvertraging bij Blyweert Aluminium. De basisklasse alleen al bestaat uit een combinatie van inbraakvertragend beslag, inbraakwerende glaslatten en uiteraard veiligheidsglas, dat in diverse veiligheidsniveaus beschikbaar is. Bovendien zijn de profielsystemen van Blyweert Aluminium "Euronut", wat betekent dat ze combineerbaar zijn met het veiligheidsbeslag (hang- en sluitwerk) van alle Europese beslagleveranciers.

11. Ecologisch verantwoord en volledig recycleerbaar

Uiteraard werkt Blyweert Aluminium als duurzame onderneming mee aan het optimaal gebruik van de verwerkte grondstoffen en de recyclage ervan. Zo heeft aluminium, de belangrijkste grondstof in de raam- en deursystemen, een positieve ecologische balans, aangezien het eindeloos en voor 100% recycleerbaar is met behoud van zijn oorspronkelijke kwaliteit. Bovendien is slechts 5 tot 10% van de oorspronkelijk benodigde energie vereist om gerecycleerd aluminium terug te vernieuwen. Momenteel wordt ongeveer 60% gerecycleerd en bedraagt de geldwaarde van het recyclageproduct zo'n 90% van het primaire aluminium. Dankzij deze hoge residuwaarde verliest men uiteraard een minimum aan materiaal. Bij afbraak van aluminiumramen, worden alle onderdelen steeds zorgvuldig gescheiden en gerecycleerd door gespecialiseerde bedrijven. Ook alle productie- en zaagafval komt terecht in het recyclagecircuit.

12. Zeer onderhoudsarm en geen schilderbeurten meer nodig

Aluminium constructies vergen een minimum aan onderhoud: enkel een oppervlakkige reiniging samen met het glas volstaat. Dit geschiedt optimaal met zuiver water, een spons en een neutrale zeep. Agressieve onderhoudsproducten zijn te vermijden. Zo behoudt de anodisatie- of de laklaag jarenlang haar mooie uitzicht. Een grondiger onderhoud met specifieke producten behoort tot de mogelijkheden, maar ook dan is slechts een kleine inspanning voldoende. Dure schilderbeurten komen vanzelfsprekend te vervallen.

13. Ruime constructie- en bedieningsmogelijkheden

Wat betreft de ramen en de deuren zijn alle vormen mogelijk. Rechthoekig, driehoekig, rond of halfrond, trapeziumvormig, met volle boog of met korfboog. Bovendien is het toch steeds maatwerk dat door de Blyweert Professional geleverd wordt. Ook alle bedieningsvormen zijn mogelijk. De meest populaire bij de ramen zijn vanzelfsprekend de draai-kip en de kip-draai bediening. Maar ook alle andere toepassingen behoren tot de mogelijkheden: vaste ramen, naar binnen draaiende, dubbel opengaande, naar buiten opendraaiende, valramen, taatsramen (pivoterende ramen). In de schuifdeuren zijn zowel monorail, duorail en trirail beschikbaar. Voor verandadaken en daklichtconstructies heeft Blyweert Aluminium voor de meest gangbare dakvormen een oplossing. De Blyweert Professionals zijn vertrouwd met deze complexe materie en kunnen u steeds een passende oplossing bieden indien nodig met support van onze ingenieurs. Blyweert systemen zijn compatibel met Euronut beslag. Dit is een uitgesproken voordeel voor de keuze van het beslag en bovendien ook erg economisch, want u kunt gebruik maken van industrieel geproduceerde concepten.

14. Ventilatievoorzieningen vlot inbouwbaar

Elke woning of veranda verdient een gezond energiezuinig en comfortabel binnenklimaat. De EPB-voorschriften (EPB = Energie Prestatie Binnenklimaat) eisen dit in de meeste gevallen. Een continue en gecontroleerde basisventilatie is een van de basispeilers. U voorziet dus best uw ramen van geïntegreerde zelfregelende ventilatieroosters die bovenop het glas of bovenop de ramen - dus volledig geïntegreerd - kunnen gemonteerd worden. Ook kunnen speciale inbraakveilige night-coolingsroosters ingebouwd worden die u toelaten de woning of veranda versneld af te koelen gedurende de koele nachten. Dit is een zeer economische afkoelingsmogelijkheid, die dikwijls voldoende is om uw oververhittingsproblemen tijdens hittegolven op te lossen.

15. Licht- en bezonningscontrole geen luxe meer

Computer- en TV schermen maken lichtcontrole in de woning steeds meer nodig. Nog belangrijker is de bezonningscontrole van grote glasvlakken aan de zuid- en de zuidwestgevels teneinde oververhitting in de woning tijdens hittegolven te vermijden. De EPB regelgeving schrijft zelfs voor dat risico op oververhitting absoluut dient gemeden te worden ten einde mechanische afkoeling via airco tot een minimum te beperken. Je voorziet in dit geval best zonnewerende beglazing, zonnewerende buitenscreens, rolluiken of vouwluiken. De Blyweert Aluminium systemen werden zo geconcipieerd dat zij vlot en esthetisch kunnen ingebouwd worden.

16. Perfect insectenwerend

De bescherming tegen insecten wordt bekomen door het plaatsen van vliegenhorren of buitenscreens met zijdelingse ritsgeleiding. Er bestaan diverse systemen van vliegenhorren : opbouw of inbouwkaders, schuifsystemen, oprolsystemen e.d. die ook weer gemakkelijk en esthetisch kunnen geïntegreerd worden in de Blyweert Aluminium systemen.

17. Intelligente aansluitingsmogelijkheden

Alle aluminium constructies dienen zich perfect te integreren in de ruwbouw (muren, spouwisolatie, dorpels, enz...) en de eindafwerking (pleister- en schilderwerken, vloerafwerking, terrasbedekking, enz...). De Blyweert Aluminium systemen beschikken over tal van aanpassingsprofielen die deze integratie op een esthetisch verantwoorde manier mogelijk maken.

18. Hoogst eenvoudige plaatsing

Een vlotte plaatsing betekent een enorme tijdswinst en meteen ook economisch een pluspunt. Blyweert Aluminium concipieerde speciale inklembare ankers ter bevestiging van de ramen en deuren aan de ruwbouw. Meteen ook een garantie op een stevige, correcte en duurzame verankering aan de ruwbouw.

19. De 15 jaar systeemgarantie : een "XXL"-garantie!

Blyweert garandeert u de kwaliteit van haar aluminium systemen voor een periode van 15 jaar. Deze extra langetermijngarantie slaagt op volgende onderdelen: - Het aluminium - Het lakwerk of de anodisatie volgens de voorschriften van qualicoat respectievelijk qualanod - De isolatie (thermische onderbreking van de aluminiumprofielen) Het beslag geniet van een garantie van de beslagleverancier met 5 jaar voor de bewegende onderdelen bij huishoudelijk gebruik. Een goed onderhoud volgens de voorschriften van Blyweert Aluminium is een voorwaarde voor deze ruime waarborgen.

20. Een op en top Belgisch fabrikaat

De Blyweert Aluminium systemen zijn een integraal Belgisch topproduct: vanaf de engineering, over extrusie, isolatie (thermische onderbreking), het lakwerk, alsmede de constructie door de Blyweert Professional als de plaatsing ligt in Belgische handen, en dit alles volgens een CE keurmerk. Dit staat garant voor een absolute topkwaliteit.

Schrijn -en Timmerwerken

Hoofdzetel:
Avermaat 113
9240 Zele

tel.: 052/44.98.65
fax: 052/45.15.58

Afdeling Aluminium:
Galgenbergstraat 52 - Unit 1
9290 Berlare

ligging